Канада визнала Революційну гвардію Ірану терористичною організацією

Канада внесла Революційну гвардію Ірану (Корпус вартових Ісламської революції) до переліку терористичних організацій.

Про це повідомляє Barron's, передає Укрінформ.

"Наш уряд вирішив внести Корпус вартових Ісламської революції до переліку терористичних організацій відповідно до Кримінального кодексу", — заявив на пресконференції міністр громадської безпеки Домінік Леблан.

Він звинуватив іранський режим у підтримці тероризму та постійних проявах неповаги до прав людини як усередині країни, так і за її межами, а також у готовності дестабілізувати міжнародний порядок.

Читайте також: Штати зроблять усе, щоб зупинити постачання Росії зброї з Ірану та КНДР - Блінкен

Міністр закордонних справ Мелані Джолі, зазначила, що Оттава розірвала дипломатичні відносини з Тегераном кілька років тому, і закликала канадців не їздити до Ірану. Вона також звернулася до тих співгромадян, які зараз перебувають в ІРІ: "Час повертатися додому".

Внесеним у список терористів заборонено в'їзд до Канади, також можуть бути конфісковані будь-які активи КВІР або її членів у Канаді.

Раніше Оттава віднесла підрозділ Революційної гвардії "Кудс" до терористичних організацій, а у 2022 році назавжди заборонила в’їзд понад 10 000 іранських офіційних осіб, зокрема гвардійців.

Як повідомлялося, Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) у квітні запровадило санкції, зокрема, проти 16 осіб і двох компаній, які сприяли виробництву БпЛА в Ірані.