Штати зроблять усе, щоб зупинити постачання Росії зброї з Ірану та КНДР - Блінкен

Штати зроблять усе, щоб зупинити постачання Росії зброї з Ірану та КНДР - Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати зроблять усе можливе, щоб зупинити постачання зброї з Ірану й Північної Кореї до Росії для війни в Україні.

Про це державний секретар США Ентоні Блінкен заявив на спільній із генсеком НАТО пресконференції у Вашингтоні, передає Укрінформ із посиланням на Держдеп.

«Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб припинити підтримку, яку надають Росії (для війни проти України – ред.) такі країни, як Іран і Північна Корея», - підкреслив Блінкен.

За його словами, Росія «відчайдушно намагається зміцнювати відносини із країнами, які можуть забезпечити її необхідним для продовження війни в Україні», зокрема Іраном і Північною Кореєю.

Читайте також: Перед візитом до Пхеньяна Путін подякував КНДР за підтримку у війні проти України

«Ми дуже стурбовані цим, бо це те, що підтримує війну», – зауважив держсекретар.

Він додав: «Найшвидшим способом покласти край війні буде позбавити Путіна думки, що він зможе пережити Україну і всіх її союзників, а також якщо він знатиме, що палива, необхідного для його військової машини, більше не буде».

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея, ймовірно, передала Москві близько 5 мільйонів артилерійських снарядів в обмін на технології для космічних супутників та конвенційну зброю.

Фото: U.S. Department of State

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-