КНДР переключила з китайського на російський супутник трансляцію свого телебачення

Північна Корея переключила трансляцію свого державного телевізійного мовлення із китайського супутника на російський, що ускладнило моніторинг і перегляд таких трансляцій урядовими установами та ЗМІ Південної Кореї.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на південнокорейське Міністерство об’єднання, повідомляє Reuters.

Сигнали Центрального телебачення Північної Кореї від 29 червня почали транслюватися російським супутником Express 103 замість китайського ChinaSat 12.

Після зміни китайського супутника на російський у деяких районах Південної Кореї прийом північнокорейського супутникового ТБ припинився. Фахівці Південної Кореї наразі намагаються вирішити технічні проблеми, аби відновити доступ.

Урядові установи та ЗМІ Південної Кореї постійно слідкують за повідомленнями державних медіа КНДР, попри їх дуже політизований і пропагандистський контент, оскільки це одне з небагатьох джерел інформації про події в замкнутій країні.

Читайте також: Санкції Радбезу проти Північної Кореї є обов’язковими для всіх держав - заступниця генсека ООН

Однак перегляд північнокорейських трансляцій на Півдні дозволений лише уповноваженим організаціям, а широкій громадськості доступ до ЗМІ Північної Кореї заборонено.

Заміна супутника відбулася після червневого візиту очільника Росії Володимира Путіна до Пхеньяна підписання з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином угоди про поглиблення співпраці в усіх сферах, включаючи зобов’язання про взаємну оборону.

Читайте також: КНДР заявила, що відносини між США, Японією та Південною Кореєю перетворилися на «азійське НАТО»

Як повідомляв Укрінформ, візит Володимира Путіна до Північної Кореї та укладення союзницької угоди з цією країною свідчить про ізоляцію Росії та стан її збройних сил.