КНДР заявила, що відносини між США, Японією та Південною Кореєю перетворилися на «азійське НАТО»

КНДР заявила, що відносини між США, Японією та Південною Кореєю перетворилися на «азійське НАТО»

Укрінформ
Північна Корея розкритикувала спільні військові навчання, проведені у червні Сполученими Штатами, Японією та Південною Кореєю, заявивши, що відносини між трьома країнами перетворилися на «азійську версію НАТО».

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

У четвер три країни розпочали масштабні спільні військові навчання під назвою Freedom Edge за участю есмінців, винищувачів і атомного авіаносця США «Теодор Рузвельт». Вони спрямовані на посилення захисту від ракет, підводних човнів і повітряних атак.

Як пише NHK, триденні навчання, які завершилися в суботу, проходили у Східно-Китайському морі та інших районах.

Навчання були розроблені на тристоронньому саміті в Кемп-Девіді (США) минулого року з метою зміцнення військової співпраці на тлі напруженості на Корейському півострові, спричиненої випробуваннями зброї КНДР.

У міністерстві закордонних справ Північної Кореї заявили, що Пхеньян не залишить без уваги посилення військового блоку на чолі зі США та їхніми союзниками і «захистить регіональний мир агресивною і приголомшливою відповіддю».

МЗС КНДР також заявило, що Вашингтон продовжує свої зусилля, спрямовані на залучення Південної Кореї і Японії до НАТО, додавши, що спроби Сеула постачати зброю в Україну є одним із прикладів цього.

Читайте також: Договір з Північною Кореєю свідчить про світову ізоляцію Росії - постпред США при НАТО

КНДР уже давно засуджує спільні навчання США і Південної Кореї, називаючи їх «репетицією вторгнення та доказом ворожої політики Вашингтона і Сеула».

Як повідомляв Укрінформ, уряд Південної Кореї у відповідь на підписання Росією і КНДР договору із взаємними зобов’язаннями надавати негайну військову допомогу в разі нападу на іншу сторону заявив про намір переглянути свою позицію щодо постачання зброї Україні

При цьому Сеул наголошує, що визначатиме типи озброєння та обсяги його поставок до України з огляду на дії Росії в її співпраці з Північною Кореєю.

Радник з питань нацбезпеки офісу президента Південної Кореї Чан Хо Чжин заявив, що Сеул не матиме жодних стримувальних факторів для постачання летального озброєння Україні у разі передачі Росією Північній Кореї високоточної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-