Фон дер Ляєн - про візит Орбана до РФ: «Умиротворення» не зупинить Путіна

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн переконана, що «умиротворення» не зупинить Володимира Путіна в його війні проти України.

Про це вона написала у соцмережі Х, коментуючи візит прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви, передає Укрінформ.

«Умиротворення не зупинить Путіна. Лише єдність та рішучість прокладуть шлях до повноцінного, справедливого і сталого миру в Україні», – наголосила фон дер Ляєн.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Віктор Орбан у п’ятницю прибув до Москви для зустрічі з Володимиром Путіним.

Раніше президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що країна, яка головує в Євросоюзі, не має повноважень взаємодіяти з Росією від імені ЄС.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель, коментуючи візит Орбана до РФ, заявив, що угорський прем’єр-міністр робить це на з власної ініціативи і жодним чином не представляє там Європейський Союз.

Сам Орбан підтвердив, що не може вести «мирні» переговори між Україною та Росією, оскільки те, що Угорщина нині головує в Раді ЄС на ротаційній основі, не дає йому мандата вести переговори від імені блоку.

Читайте також: Туск натякнув, що «миротворчі зусилля» Орбана є інструментом в руках Москви

1 липня Угорщина розпочала головування в ЄС та перебрала на себе організацію роботи Ради ЄС на пів року.

Угорщина раніше неодноразово блокувала військову допомогу Україні від Євросоюзу, а також запровадження санкцій ЄС проти Росії та початок переговорів про вступ України до ЄС.