Від початку року ЗС Туреччини нейтралізували 1427 терористів - міноборони

З початку цього року збройними силами Туреччини було знешкоджено 1427 терористів на півночі Іраку та Сирії.

Про це йшлося на інформаційній зустрічі для преси в Міністерстві національної оборони Туреччини, повідомляє власкор Укрінформу.

“Збройні сили Туреччини продовжують безперервну боротьбу проти всіх видів загроз і небезпек, особливо PKK/KCK/PYD-YPG, ІДІЛ і FETÖ терористичних організацій, включаючи північ Іраку та Сирію… З початку цього року знешкоджено 1427 терористів - 681 на півночі Іраку та 746 на півночі Сирії”, - повідомили в міноборони.

Також йшлося про те, що в межах заходів у районі операції Pençe-Kilit (Кіготь-Замок) на півночі Іраку на складах, в укриттях і печерах, що належать терористам, вилучено тонни вибухівки, багато зброї та боєприпасів.

“Триває співпраця та переговори з нашим сусідом Іраком щодо боротьби з тероризмом. Ми задоволені позитивними кроками, вжитими нещодавно з центральним і регіональним урядом Іраку, і ми хочемо зробити співпрацю по боротьбі з тероризмом між нашими країнами постійною”, - сказав речник міністерства Зекіф Актюрк.

Читайте також: У Туреччині назвали технології ведення бою, які потребують змін з урахуванням досвіду України

Він також повідомив про те, що з 1 січня поточного року при спробі незаконного перетину кордону Туреччини було затримано 6707 осіб, не допущено до перетину кордону – 65225 особами.

Як повідомляв Укрінформ, антитерористична операція “Кіготь”, яку збройні сили Туреччини проводять на півночі Іраку, буде завершена найближчим часом, оскільки її цілі досягнуто.

Фото: unsplash