У Британії затримали сімох екоактивістів за блокування аеропорту Гатвіка

Британські правоохоронці затримали семеро активістів руху «Just Stop Oil» в аеропорту Гатвіка у Лондоні після того, як вони з валізами блокували вихід на посадку в літаки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Семеро активістів увійшли в південний термінал аеропорту у понеділок о близько 8 години ранку, сіли на підлогу та почали блокувати вихід на посадку в літаки.

Вже близько 09.15 годині представник аеропорту заявив, що аеропорт «сьогодні відкритий і працює нормально», додавши, що «в аеропорту є невелика кількість протестувальників, яких зараз затримано та виведено з аеропорту».

Зазначається, що акція протесту в Гатвіку є частиною міжнародної кампанії екоактивістів під слоганом «Нафта вбиває».

У руху «Just Stop Oil» заявили, що 21 група кліматичних активістів в 12 країнах вже провела демонстрації в 17 аеропортах.

«Цього літа райони, які мають ключове значення для економіки викопного палива, будуть оголошені місцями громадянського опору по всьому світу», - анонсували в «Just Stop Oil».

Читайте також: Lufthansa вимагатиме від екоактивістів компенсації мільйонних збитків від блокування аеропорту

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня активісти екологічного руху Letzte Generation («Останнє покоління») на кілька годин паралізували роботу міжнародного аеропорту «Кельн/Бонн», одного з найбільших у Німеччині.

Фото: Just Stop Oil