Lufthansa вимагатиме від екоактивістів компенсації мільйонних збитків від блокування аеропорту

Lufthansa вимагатиме від екоактивістів компенсації мільйонних збитків від блокування аеропорту

Укрінформ
Найбільший німецький авіаперевізник Lufthansa Group вимагає компенсації мільйонних збитків, завданих блокуванням екоактивістами аеропорту у Франкфурті-на-Майні.

Про це представник компанії повідомив виданню Bild, передає Укрінформ.

У найбільшому у ФРН аеропорту були скасовані або затримані понад 150 коротко- та середньомагістральних рейсів компанії, 16 далекомагістральних літаків були перенаправлені в інші аеропорти. Чимало пасажирів не встигли на стикувальні рейси.

Читайте також: Air France-KLM вимагатиме компенсацію через глобальний комп'ютерний збій

«У цьому випадку ми також вимагатимемо відшкодування завданих нам збитків... Як і після акцій у Гамбурзі, Дюссельдорфі та Берліні. Вже зараз можна передбачити, що сума збитків буде значно більшою, оскільки постраждало значно більше рейсів і пасажирів, а більше літаків довелося перенаправити в інші аеропорти. Зараз ми встановлюємо точну суму збитків», - заявив представник перевізника.

Рахунок планується виставити сімом активістам групи «Останнє покоління», які пробралися на територію аеропорту та приклели себе на злітно-посадковій смузі. У результаті спрацювала системи безпеки аеропорту, робота летовища була заблокована.

Читайте також: У Британії затримали 27 екоактивістів за підозрою у плануванні зриву роботи аеропортів

Lufthansa раніше висунула претензії щодо відшкодування збитків у розмірі 740 тисяч євро за попереднє блокування «Останнім поколінням» трьох німецьких аеропортів. Минулого тижня компанія подала позов до регіонального суду Дюссельдорфа після закінчення терміну оплати. Нові позови очікуються найближчим часом.

Як повідомлялося, вранці 25 липня аеропорт Франкфурта призупинив польоти після того, як представники руху «Останнє покоління» влаштували демонстрацію поблизу злітно-посадкових смуг.

За добу до цього екоактивісти зробили те ж саме в аеропорту «Кельн/Бонн».

Вони вимагають відмови урядом ФРН після 2030 року використання всіх видів викопного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-