Екоактивісти паралізували роботу одного з найбільших німецьких аеропортів

Екоактивісти паралізували роботу одного з найбільших німецьких аеропортів

Укрінформ
Активісти екологічного руху Letzte Generation («Останнє покоління») на кілька годин паралізували роботу міжнародного аеропорту «Кельн/Бонн», одного з найбільших у Німеччині.

Про це повідомило керівництво аеропорту в соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Вранці у середу, 24 липня, сторонні особи отримали доступ до зони безпеки в аеропорту «Кельн/Бонн». Польоти призупинені у зв'язку з проведенням поліцейської операції», - ідеться у дописі.

Згодом в аеропорту повідомили, що поліцейська операція завершилася і польоти будуть відновлені, однак попередили про затримки або й скасування рейсів упродовж усього дня.

Відомо, що п'ятеро екоактивістів о 5-й ранку пробралися на територію аеропорту через діру в паркані і приклеїли себе до злітно-посадкової смуги.

Звільнити смугу вдалося після 9 години, поліції довелося «відліплювати» активістів від асфальту.

Порушено кримінальну справу.

Читайте також: У Британії затримали 27 екоактивістів за підозрою у плануванні зриву роботи аеропортів

Тим часом представники «Останнього покоління» у соцмережі Х оголосили про проведення «міжнародної» акції протесту «Нафта вбиває!». За їхніми словами, подібні акції проходять в аеропортах понад 10 країн. У короткому відео один екоактивістів закликає владу до 2030 року відмовитися від викопних джерел енергії, таких як нафта, газ і вугілля.

Минулого тижня німецький уряд запропонував посилити закон про авіаційну безпеку, проєкт має отримати схвалення Бундестагу. Згідно з ним, особи, які блокуватимуть злітно-посадкову смугу, можуть бути засуджені до позбавлення волі на строк до 2 років.

Читайте також: У Німеччині екоактивісти зірвали виступ Шольца

Як повідомлялося, у травні активісти руху «Останнє покоління» проникли на територію аеропорту Мюнхена та заблокували рух літаків, розмістившись на злітно-посадковій смузі.

Фото: X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-