Гарріс відповіла на заяви Трампа про її расову належність

Віцепрезидентка США Камала Гарріс відреагувала на коментарі кандидата на вибори від республіканців Дональда Трампа про її расову належність, назвавши їх «старим шоу» з демонстрацією розколу та неповаги.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

«Сьогодні ми отримали ще одне нагадування, – сказала вона, виступаючи у Х'юстоні. – Сьогодні вдень Дональд Трамп виступив на щорічній зустрічі Національної асоціації чорношкірих журналістів, і це було те саме старе шоу – розкол і неповага. Дозвольте мені лише сказати, що американський народ заслуговує на краще».

За її словами, «американський народ заслуговує на лідера, який говорить правду» й «не реагує на ворожість і гнів».

Читайте також: Трамп повернувся до практики вживання образливих прізвиськ стосовно своїх опонентів - Politico

«Ми заслуговуємо на лідера, який розуміє, що наші відмінності не розділяють нас, – додала віцепрезидентка, – вони є важливим джерелом нашої сили».

Водночас сенатор Марк Келлі, якого вважають одним з претендентів на висунення віцепрезидентом від демократів, в інтерв’ю CNN назвав висловлювання Трампа «відверто расистськими».

«Дональд Трамп показав американському народові, ким він є насправді, – сказав Келлі. – Він робить це вже десять років».

За словами Келлі, атака Трампа була «реакцією відчайдушного й наляканого старого».

Читайте також: Племінник Трампа назвав дядька атомно божевільним і сказав, що голосуватиме за Гарріс

«Поки вона їздить по всій країні й надирає йому дупу, він боїться, – додав сенатор. – Він, напевно, боїться дебатувати з нею. Він, безумовно, боїться програти їй вибори в листопаді. І він боїться за своє власне майбутнє».

Як повідомляв Укрінформ, раніше в середу Трамп, виступаючи в Чикаго на зібранні Національної асоціації чорношкірих журналістів, заявив, що Гарріс лише нещодавно почала вдавати із себе чорношкіру, аби завоювати прихильність афроамериканців, хоча раніше ідентифікувала себе як індійку.

Фото: Kenny Holston/The New York Times/Bloomberg