Перемовини про мир у Газі призупинили до наступного тижня

У перемовинах про перемирʼя в Газі оголосили перерву до наступного тижня.

Як передає Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на спільну заяву США, Катару і Єгипту.

“Перемовини про припинення вогню у Газі, що тривають у Досі, в пʼятницю були поставлені на паузу, але переговорники домовилися зустрітися знову наступного тижня”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що США внесли нову компромісну пропозицію, яка дає змогу швидко втілити мирну угоду у разі її укладення. “Посередники продовжать працювати над цією пропозицією впродовж наступних днів”, - стверджує Reuters.

За словами представників Ізраїлю, їх команда повертається додому в пʼятницю, у понеділок премʼєр-міністр країни Біньямін Нетаньягу зустрінеться із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Читайте також: У США вважають, що Ізраїль досяг «програми максимум» у секторі Гази

Reuters зауважує, що між Ізраїлем та ХАМАСом досі залишається кілька принципових розходжень, хоча загалом сторонам вдалося наблизити свої позиції. “Серед розходжень: наполягання Ізраїлю, що мир можливий лише за умови знищення ХАМАСу. Водночас ХАМАС наполягає, що погодиться лише на постійне, а не тимчасове припинення вогню”, - повідомляє агентство.

Також поки не було знайдено компромісу щодо кількості палестинських вʼязнів, яких звільнять в обмін на ізраїльських заручників; контролю за кордоном між Газою та Єгиптом і вільного пересування палестинців територією Гази.

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулася розмова між кандидатом у президенти від Республіканської партії США Дональдом Трампом й прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, під час якої політики обговорили угоду щодо звільнення заручників та припинення вогню у секторі Гази.

Фото: Loay Ayyoub/The Washington Post