У США вважають, що Ізраїль досяг «програми максимум» у секторі Гази

У США вважають, що Ізраїль досяг «програми максимум» у секторі Гази

Укрінформ
Ізраїль домігся всього, чого міг у військовому плані в секторі Гази у відповідь на напад терористичного угруповання ХАМАС на країну 7 жовтня минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times із посиланням на американських чиновників.

Багато в чому військова операція Ізраїлю завдала ХАМАСу набагато більшої шкоди, ніж передбачали офіційні особи США, коли в жовтні почалася війна.

За словами американських посадовців, ізраїльські сили тепер можуть вільно пересуватися по сектору Гази, а ХАМАС «закривавлений і зазнав втрат».

Крім цього, Ізраїль знищив або захопив ключові шляхи постачання з Єгипту до сектору Гази.

Також минулого місяця ізраїльські військові заявили, що близько 14 000 бойовиків у Газі вбиті або взяті в полон, й оголосили про ліквідацію половину керівництва бригад «Кассам», військового крила ХАМАС, включаючи вищих лідерів Мухаммеда Дейфа та Марвана Іссу.

За словами співрозмовників, проте одна з найбільших цілей Ізраїлю, що залишилася, — повернення приблизно 115 живих і мертвих заручників, які все ще утримуються в секторі Газі після їхнього захоплення у полон під час нападу ХАМАС 7 жовтня, — не може бути досягнута військовим шляхом.

Зазначається, що сьогодні, 15 серпня, у Катарі проходять перемовини про обмін полоненими та припинення вогню у секторі Гази.

Читайте також: Трамп провів телефонну розмову з Нетаньягу щодо припинення вогню у Газі - ЗМІ

Представники адміністрації президента США Джо Байдена заявляють, що дипломатія є єдиним способом досягнення Ізраїлем його найбільшої мети — повернення своїх заручників.

Як повідомляв Укрінформ, палестинське ісламістське угруповання ХАМАС заявилов середу, що не братиме участі в новому раунді переговорів про припинення вогню в Газі, запланованому на четвер у Катарі.

США заявили, що очікують, що непрямі переговори відбудуться, як і планувалося, в столиці Катару Досі в четвер і що угода про припинення вогню все ще можлива.

Фото: Win McNamee/Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-