Трамп провів телефонну розмову з Нетаньягу щодо припинення вогню у Газі - ЗМІ

Трамп провів телефонну розмову з Нетаньягу щодо припинення вогню у Газі - ЗМІ

Укрінформ
Кандидат у президенти від Республіканської партії США Дональд Трамп у середу провів телефонну розмову із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, під час якої політики обговорили угоду щодо звільнення заручників та припинення вогню у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Axios із посиланням на два поінформовані джерела у США.

У четвер у катарській столиці Досі має відбутися важливий раунд переговорів із високопосадовців США, Катару, Єгипту та Ізраїлю, які спробують усунути розбіжності між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС.

Одне з джерел повідомило, що дзвінок Трампа мав заохотити Нетаньягу погодитися на угоду. Однак джерело видання не знає, чи справді експрезидент США сказав це Нетаньягу.

В офісі ізраїльського прем’єра не заперечують факт про дзвінок між Нетаньягу і Трампом. У передвиборчій команді Трампа від коментарів з цього приводу відмовилися.

Зазначається, що минулого місяця Трамп в інтерв’ю Fox News сказав, що Ізраїль має якомога швидше припинити війну в Газі та повернути заручників. Під час зустрічі з Нетаньягу в Мар-а-Лаго, штат Флорида, через день після згаданого інтерв’ю, Трамп сказав, що ситуація із заручниками дуже важка і що їх потрібно негайно повернути.

Читайте також: США схвалили продаж зброї Ізраїлю на $20 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, палестинське ісламістське угрупування ХАМАС заявило в середу, що не братиме участі в новому раунді переговорів про припинення вогню в Газі, запланованому на четвер у Катарі.

США заявили, що очікують, що непрямі переговори відбудуться, як і планувалося, в столиці Катару Досі в четвер, і що угода про припинення вогню все ще можлива.

Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-