На пожежі в Польщі загинули двоє рятувальників, девʼятеро людей - у лікарнях

Фото

Унаслідок пожежі та вибуху в багатоквартирному будинку в місті Познані на заході Польщі загинули двоє пожежників. Ще девʼятеро осіб, зокрема шестеро рятувальників, перебувають у лікарнях.

Як передає кореспондент Укрінформу, в неділю ввечері по всій Польщі залунали пожежні сирени у пам'ять про загиблих рятувальників.

«Двоє пожежників загинули під час гасіння пожежі в Познані. Вічна їм пам'ять! Це справжні герої нашого часу. Сім'ї загиблих отримають опіку держави»,- написав у мережі X глава польського уряду Дональд Туск.

Пожежа у багатоквартирному будинку на вул. Крашевського в Познані спалахнула в ніч на неділю. Під час гасіння вогню стався вибух, унаслідок чого 11 пожежників дістали поранення,  двоє деякий час вважалися зниклими безвісти. Близько півдня в неділю Туск оголосив про смерть двох зниклих рятувальників. Від вибуху постраждали також троє випадкових перехожих. Станом на вечір неділі в лікарнях перебуває девʼятеро осіб.

У пам'ять про загиблих вогнеборців по всій Польщі ввімкнули сирени пожежних автомобілів. До вшанування пам’яті трагічно загиблих долучилися поліцейські та прикордонники.

Читайте також: У Південній Кореї внаслідок пожежі у готелі загинули семеро людей і 12 постраждали

За інформацією мера Познані Яцека Яськовяка, житловий будинок, де сталася пожежа, більше непридатний для проживання. З нього відселено усіх мешканців.

Це найбільш трагічна надзвичайна подія в Польщі із загибеллю більш ніж одного рятувальника від 2017 року.

Фото: Państwowa Straż Pożarna, Facebook