У Венесуелі затримали групу іноземців за підозрою у підготовці замаху на Мадуро

У Венесуелі затримали групу іноземців, яких підозрюють у змові з метою вбивства президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

"Троє американців, двоє іспанців та громадянин Чехії були затримані у Венесуелі за підозрою у змові з метою дестабілізації країни", - заявили в уряді країни.

Міністр внутрішніх справ Діосдадо Кабелло заявив, що іноземні громадяни були затримані за підозрою у плануванні нападу на Мадуро та його уряд.

"Ми знаємо, що уряд Сполучених Штатів пов'язаний із цією операцією", - стверджує Кабелло.

Він додав, що двоє іспанців нещодавно були затримані на південному заході країни.

За словами міністра, також були заарештовані троє американців і громадянин Чехії, а змова пов'язана із розвідувальними службами США та Іспанії, а також лідером венесуельської опозиції Марією Коріною Мачадо.

Ці арешти відбуваються на тлі загострення напруженості між Венесуелою, США та Іспанією через суперечливі президентські вибори у Венесуелі 28 липня, у фальсифікації яких опозиція країни звинувачує президента Ніколаса Мадуро.

У минулому Мадуро покладав провину за проблеми, з якими стикається його країна, на Сполучені Штати, які він звинувачує у змові зі своїми опонентами із Венесуели з метою його повалення.

Читайте також: Венесуела відкликала посла в Іспанії, яка надала притулок лідеру опозиції

Представник Державного департаменту заявив у суботу, що "будь-які заяви про причетність США до змови з метою повалення Мадуро є категоричною неправдою".

Представник Держдепу також підтвердив, що військовослужбовець США утримується під вартою, і згадав про "непідтверджені повідомлення щодо двох інших громадян США, затриманих у Венесуелі".

Затримані "контактували із французькими найманцями, вони контактували із найманцями зі Східної Європи, і вони беруть участь у операції, щоб спробувати атакувати нашу країну", - повідомив Кабелло.

Він додав, що були "вилучені понад 400 рушниць" та звинуватив затриманих у підготовці "терористичних актів".

Читайте також: США конфіскували президентський літак Мадуро

Як повідомляв Укрінформ, після виборів у країні розпочалися мітинги прихильників опозиції, які вважають, що влада сфальсифікувала результати виборів. За даними ООН, щонайменше 23 протестувальники були вбиті під час антиурядових демонстрацій і близько 2400 заарештовані.

Незалежні спостерігачі назвали голосування недемократичним.

Пізніше сім країн ЄС закликали Венесуелу оприлюднити результати президентських виборів, а США заявили, що визнали Едмундо Гонсалеса переможцем попри те, що виборчі органи країни оголосили перемогу чинного президента Ніколаса Мадуро.

В ЄС також не визнали переобрання Мадуро та закликали провести незалежну перевірку результатів виборів.