Венесуела відкликала посла в Іспанії, яка надала притулок лідеру опозиції

Венесуела відкликала посла в Іспанії, яка надала притулок лідеру опозиції

Укрінформ
Венесуела у п’ятницю відкликала свого посла в Іспанії для консультацій після заяв глави іспанського Міноборони Маргарити Роблес про переслідування та обмеження представників венесуельської опозиції режимом президента Ніколаса Мадуро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Посол Іспанії у Венесуелі Рамон Санто має з’явитися у МЗС у Каракасі цієї п’ятниці, повідомив глава відомства Іван Гіл.

Він додав, що Венесуела також відкликала свого посла в Іспанії Гледіс Гутьєррес для термінових консультацій.

Відкликанню посла передували коментарі очільниці іспанського оборонного відомства після прибуття лідера венесуельської опозиції Едмундо Гонсалеса, якому Іспанія надала політичний притулок. Роблес сказала, що Гонсалесу загрожує судове переслідування. За її словами, така практика використовується режимом Мадуро проти «дуже багатьох» дисидентів, що є неприйнятним.

У Венесуелі підкреслили, що заяви Роблес «вказують на погіршення відносин між двома країнами», йдеться у матеріалі.

Водночас глава МЗС Іспанії Хосе Мануель Альбарес запевнив, що відкликання посла було «суверенним рішенням» уряду Мадуро. Однак він зауважив, що Мадрид відповість на заходи Каракаса, намагаючись досягти «найкращих можливих відносин» із венесуельським народом, з яким Іспанія має міцні історичні та економічна зв’язки.

Читайте також: США ввели санкції проти режиму Мадуро через перешкоджання виборам

Як повідомлялося, 8 вересня колишній опозиційний кандидат у президенти Венесуели Едмундо Гонсалес, який був головним суперником чинного президента Ніколаса Мадуро на виборах, виїхав до Іспанії через загрозу арешту у своїй країні. Мадрид заявив, що надасть політичний притулок Гонсалесу.

Фото: flagi.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-