США ввели санкції проти режиму Мадуро через перешкоджання виборам

США ввели санкції проти режиму Мадуро через перешкоджання виборам

Укрінформ
Сполучені Штати оголосили про нові санкції проти високопосадовців Венесуели через перешкоджання демократичному виборчому процесу та захоплення влади.

Про це йдеться в повідомленні Державного департаменту США, передає Укрінформ.

«Замість того, щоб із повагою поставитися до волевиявлення народу Венесуели під час голосування, Мадуро та його поплічники брехливо оголосили про свою перемогу й одночасно вдалися до придушення та залякування демократичної опозиції», - вказали в Держдепі.

У зв’язку з цим Мінфін США запровадив санкції проти 16 представників режиму Мадуро, в тому числі лідерів Національної виборчої ради, Верховного трибуналу юстиції, а також Національної асамблеї.

Читайте також: Аргентина закликає МКС видати ордер на арешт Мадуро

«Ці посадовці перешкоджали прозорому виборчому процесу та оприлюдненню точних результатів виборів», - пояснюється в повідомленні.

Одночасно Державний департамент запроваджує візові санкції проти офіційних осіб Венесуели, які підривали виборчий процес та були причетні до репресій.

Загалом включно з новими обмеженнями Мінфін США ввів санкції проти 140 чинних або колишніх представників влади Венесуели, а Державний департамент запровадив візові обмеження проти приблизно двох тисяч осіб.

Читайте також: Лідер опозиції Венесуели через загрозу арешту виїхав до Іспанії

Як повідомляв Укрінформ, уряд США конфіскував у Домініканській Республіці літак президента Венесуели Ніколаса Мадуро після того, як з’ясувалося, що його придбали з порушенням санкцій і закупівля була пов’язана з іншими кримінальними процесами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-