Росія не є і ніколи не була посередником у конфлікті на сході України – США

Росія не є і ніколи не була посередником у конфлікті на сході України – США

Укрінформ
Росія не є і ніколи не була посередником у конфлікті на сході України, який вона ж розпочала і підживлює.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив в.о. тимчасово повірений у справах США в ОБСЄ Джеймс Донеган під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 8 липня.

"Одне є дуже ясним. Росія не є і ніколи не була посередником у цьому конфлікті. Сполучені Штати закликають Росію відмовитися від свого непродуктивного і шкідливого підходу до конфлікту, який вона розпалила, та вивести свої війська і техніку зі сходу України", - заявив він.

Читайте також: Перешкоджання Росією роботі СММ є неприйнятими – Штати в ОБСЄ

За словами американського дипломата, замість добросовісного підходу та вжиття конкретних заходів з покращення життя цивільного населення, яке проживає на тимчасово підконтрольних Росії районах, "РФ використовує Тристоронню контактну групу для перешкоджання прогресу".

"Ми всі бачимо російську хитрість, яка полягає у тому, щоб примусити Україну до прямих переговорів з маріонетками Москви. Обструкціоністський підхід Росії до мирних переговорів викриває її справжній мотив у розпалюванні насильства на сході України – безглузде намагання перешкодити вільно обраному шляху України до повної інтеграції з євроатлантичною спільнотою", - заявив Донеган.

Читайте також: Переговори в ТКГ зайшли в тупик через позицію Росії - Україна в ОБСЄ

Окремо він закликав Росію припинити окупацію Криму та жорстке поводження з кримськими татарами, етнічними українцями та іншими жителями півострову.

"Настав час Росії припинити свою авантюру в Україні, повернутися до зобов’язань, які вона взяла на себе в рамках ОБСЄ, та виконати свої зобов’язання за Мінськими домовленостями та в рамках інших угод", - додав американський дипломат.

Читайте також: ОБСЄ фіксує трикратне збільшення порушень «тиші» на сході України

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Постради місія Європейського Союзу також заявила, що збройний конфлікт на сході України причинений агресією Російської Федерації, яка аж ніяк не є його посередником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-