Укроборонпром торік запобіг понад 600 кібератакам

Укроборонпром торік запобіг понад 600 кібератакам

Укрінформ
Упродовж 2021 року фахівці з кібербезпеки ДК «Укроборонпром» запобігли 620 кібератакам на ІТ-інфраструктуру концерну, які мали на меті завдати шкоди державному оборонно-промисловому комплексу.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі відомства.

Зазначається, що йдеться про 511 складних цілеспрямованих атак (advanced persistent threat, APT), 51 атаку «0» та 58 атак з використанням вразливості Apache log4j. Також фахівцям вдалося запобігти хакерській атаці на сайти державних структур, яка відбулась вночі з 13 на 14 січня.

«Цієї ночі, з 13 на 14 січня 2022 року, хакери здійснили глобальну атаку на сайти Кабінету Міністрів України та окремих міністерств. Укроборонпрому вдалося цій атаці запобігти. Концерн упродовж минулого року значно активізував зусилля з підвищення рівня кібербезпеки критичної інфраструктури», - розповів заступник генерального директора з безпеки Роман Забарчук.

Читайте також: Укроборонпром торік заощадив на закупівлях у Prozorro 735 мільйонів

За його словами, у 2021 році Укроборонпром отримав грант у 20 тисяч доларів від Фонду цивільних досліджень та розвитку США (ФЦДР, CRDF Global) на підвищення рівня кіберзахисту концерну. Завдяки цьому Укроборонпром придбав необхідне обладнання та програмне забезпечення.

«Наші фахівці пройшли навчання за напрямками мережевої безпеки та захисту кінцевих точок у Cisco та Eset відповідно. Кібербезпека державного ОПК – одне з ключових завдань для нас», – додав Забарчук.

Читайте також: Укроборонпром перевірить виконання НВК «Іскра» контрактів для Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 13 на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, йдеться про сайти Міносвіти, МЗС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Міндовкілля, ДСНС та Держказначейства.

У Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомили, що персональні дані українців жодним чином не спотворені, витоку даних не відбулось, а контент сайтів не ушкоджений. Зазнало ураження близько 70 сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади. Частина з них працює, інша - примусово призупинена з метою недопущення поширення атаки на інші державні ресурси та локалізації технічної проблеми

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-