На Водохреще можлива провокація в зоні ООС на Донеччині – Центр стратегічних комунікацій

На Водохреще можлива провокація в зоні ООС на Донеччині – Центр стратегічних комунікацій

Карта
Укрінформ
Російські окупаційні війська планують обстріл вірян 19 січня під час водохрещення на ставку Цегляний у Петровському районі Донецька.

Про це на своєму сайті повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інфомаційної безпеки з посиланням на свої джерела, передає Укрінформ.

"Метою провокації може бути звинувачення українських військових у нападі, щоб створити привід для ескалації", - зазначають у Центрі.

Читайте також: Ердоган: Я не вважаю вторгнення Росії в Україну реалістичним підходом

За його інформацією, провокаційний обстріл можливий з ворожого опорного пункту, розташованого на шахті ім. Челюскінців, менш ніж за два кілометри від ставка.

Карта з сайту spravdi.gov.ua

"Щоб замаскувати постріли, ворожі військові готуються увімкнути головний вентилятор на шахті, яка вже давно не працює (але 15 січня його чомусь вмикали на кілька годин)", - зауважили у ЦСКІБ.

Читайте також: Росія бреше про НАТО, щоб виправдати агресію проти України - міністр оборони Британії

Крім того, зазначають експерти, російські окупанти можуть підлаштувати вибух самої шахти озброєнням, забороненим Мінськими домовленостями. "Ця провокація, знову ж таки, може бути використана для створення приводу для початку ведення активних бойових дій", - вважають у Центрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-