Київ, Чернігів та Сумщина: Президент назвав напрямки, де триває вигнання загарбників

Київ, Чернігів та Сумщина: Президент назвав напрямки, де триває вигнання загарбників

Укрінформ
На північ від міста Києва, на Чернігівському напрямку, в Сумській області триває вигнання російських загарбників.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив під час відеозвернення, передає кореспондент Укрінформу.

Зеленський висловив переконання в тому, що кожному громадянину України надзвичайно приємно читати й дивитися новини про те, що українські міста поступово звільняються від загарбників. Президент підкреслив, що це заслуга українських захисників – Збройних сил, Національної поліції, Національної гвардії, розвідки. Він висловив вдячність їм за оборону держави.

Зеленський поінформував, що на північ від Києва, на Чернігівському напрямку, в Сумській області триває вигнання окупантів. За його словами, вороги усвідомлюють, що більше не витягують тієї інтенсивності бойових дій, яку могли забезпечувати в першій половині березня.

«Але й ми повинні усвідомлювати те, що для російських військових – це частина їхньої тактики. Все це не просто так. Ми знаємо їхні задуми. Знаємо, що вони планують і що вони роблять. Знаємо, що вони забираються з тих напрямків, де ми їх бʼємо, щоб зосередитися на інших, дуже важливих. На тих, де нам може бути складно», - додав глава Української держави.

У цьому контексті він наголосив на важливості проявляти стриманість – в емоціях, переживаннях. «Ми всі однаково хочемо перемоги. Всі однаково! Але попереду будуть битви. Ще треба пройти дуже складний шлях, щоб ми отримали все те, чого прагнемо», - констатував Президент.

Зеленський закликав громадян мотивувати українських військових та один одного, а також підтримувати оборону.

«Діти – «лайками». Батьки – теплим словом. Волонтери – допомогою. Народ і держава – усіма ресурсами й можливостями, які є в нас, які є в України. Стриманість в емоціях, готовність до боротьби, поки не досягнемо перемоги, і належна мотивація для наших військових – це обов'язкові елементи», - підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив війну Україні та розпочав повномасштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-