Військові США передали до Конгресу список озброєнь, які істотно допомогли б Україні -CNN

Військові США передали до Конгресу список озброєнь, які істотно допомогли б Україні -CNN

Укрінформ
Головнокомандувач збройних сил США в Європі генерал Кріс Каволі передав до Конгресу список озброєнь, які можуть допомогти Україні в боротьбі проти Росії, але з різних причин ще не були надані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

У додатку до секретної доповіді про стратегію адміністрації президента Байдена щодо України, яка була представлена Конгресу на початку вересня, Каволі виклав перелік можливостей США, які могли б допомогти українським військовим вести ефективнішу боротьбу.

За даними джерел CNN, до переліку увійшли високоточні ракети класу «повітря – поверхня» AGM-158 JASSM і система зв'язку Link 16 – мережа обміну даними, що використовується США й НАТО для зв'язку між бойовими системами, особливо для командування й управління ППО.

Зазначається, що Україна неодноразово зверталася з проханням надати їх, проте адміністрація Байдена з річних причин цього не зробила.

Читайте також: Білий дім кілька разів відхиляв пропозицію Пентагону надати Україні снаряди з білим фосфором - NBC News

Зокрема, американські посадовці висловлювали побоювання, що Link 16 може потрапити до рук Росії. А ракети JASSM, які запускаються з винищувачів F-16, можуть бути ефективними, якщо українці досягнуть певно рівня переваги в повітрі, зазначило джерело.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів телефонну розмову з Крісом Каволі. Він наголосив на важливості вчасного отримання від партнерів озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-