Швеція розпочала попереднє розслідування воєнних злочинів в Україні

Швеція розпочала попереднє розслідування воєнних злочинів в Україні

Укрінформ
Національний відділ боротьби з організованою злочинністю прокуратури Швеції розпочав попереднє розслідування можливих воєнних злочинів в Україні та в рамках цього ініціював прийом свідчень очевидців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Прокуратури Швеції (Swedish Prosecution Authority).

«Беручи до уваги доступну щодо України інформацію, є причина допускати, що були здійснені серйозні воєнні злочини», – йдеться в заяві відомства.

Зазначається, що метою розслідування є якнайшвидший збір та збереження доказів, які потім можна використати в шведському та міжнародному судах.

Читайте також: Вторгнення рф в Україну: у Франції почали три нові розслідування воєнних злочинів

У прокуратурі закликали жертв воєнних злочинів та свідків жорстоких дій щодо українців звертатися до відповідних шведських органів та надавати свідчення.

Швеція розслідує міжнародні воєнні злочини в рамках Женевських конвенцій та Римського статуту, який є основою для Міжнародного кримінального суду в Женеві. Це означає, що країна взяла на себе зобов'язання з відстеження, проведення розслідування щодо осіб, які вчинили геноцид, злочини проти людяності та воєнні злочини.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією генпрокурора Ірини Венедіктової, в Україні зафіксували вже понад 7000 воєнних злочинів рф.

Читайте також: Від співпраці з росією відмовилися її адвокати у Міжнародному суді ООН

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Олег Ревега

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-