Рютте - про танки для України: Надійдуть, щойно матимуть бойову готовність

Рютте - про танки для України: Надійдуть, щойно матимуть бойову готовність

Відео
Укрінформ
Перші танки Leopard, які Нідерланди разом з Німеччиною та Данією планують передати Україні, будуть відправлені, щойно вони матимуть бойову готовність.

Про це заявив Премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, одним із аспектів є воєнна допомога, як ми вже анонсували, і ви, Володимире, згадали, разом з Німеччиною і Данією ми надамо сотню танків Leopard-1, а також разом зі США і Німеччиною ми надамо Україні системи ППО Patriot», - сказав він.

Відео: ОП

Рютте додав, що Нідерланди роблять відчутний внесок у постачання танків Leopard-2, забезпечують необхідне комплектування та тренування екіпажів.

Читайте також: Робота над коаліцією з постачання Україні літаків триватиме – Зеленський

«Усе можливе буде зроблено, щоб переконатися, що Україна здатна захиститися від брутальної жорстокості росії», - підкреслив премʼєр-міністр.

Голова уряду Нідерландів відмовився називати точні дати постачання танків, підкресливши: треба упевнитись, що екіпажі мають бойову готовність, але, за його словами, щойно перші танки будуть готові, вони будуть передані Україні. «Ми хочемо це зробити якомога швидше», - наголосив Рютте.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди разом з Німеччиною та Данією планують поставити Україні близько 100 танків Leopard.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-