Волкер: Україні потрібно негайно надати ATACMS, винищувачі F-16 та штурмовики A-10

Волкер: Україні потрібно негайно надати ATACMS, винищувачі F-16 та штурмовики A-10

Укрінформ
США та інші партнери забезпечили Україну достатніми засобами для успішного контрнаступу, однак для прискорення перемоги ЗСУ потребують розширених можливостей, у тому числі далекобійних ракет та сучасних літаків.

Таку думку висловив у інтерв’ю Укрінформу експосол США при НАТО, колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер.

«Вони (ЗСУ – ред.) отримали достатньо для того, щоби мати можливість успішно провести контрнаступ. Це стосується артилерії, високоточних боєприпасів, бронетехніки, зокрема бойових машин, танків тощо. Протиповітряна оборона є надзвичайно важливою», - зауважив дипломат.

Однак, на його думку, це не означає, що Сполучені Штати зробили все, що могли. Зокрема, Волкер вважає, що необхідно надати Україні далекобійні ракети ATACMS, касетні боєприпаси, а також винищувачі F-16 та штурмовики A-10.

«Прикро, що ми утримувалися від передачі Україні (деяких видів озброєнь – ред.) через те відчуття, що ми не хотіли б провокувати Росію, не хотіли б, знаєте, спричинити ядерної ескалації»,- зазначив Волкер.

Читайте також: Вашингтон розглядає надання Україні ракет ATACMS - Байден

Коментуючи контрнаступальні дії українських сил, він зазначив, що все відбувається «дуже обережно й на нинішньому етапі достатньо добре». Експосол висловив думку, що ЗСУ бережуть сили та вивчають, як реагують росіяни на атаки на різних напрямках.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня представники обох партій у Палаті представників Конгресу США представили резолюцію із закликом до президента Джо Байдена надати Україні ракетні системи більшого радіуса дії ATACMS. Вони висловили переконання, що це прискорить перемогу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-