Норвегія передасть €22 мільйони до Європейського фонду миру для допомоги ЗСУ

Норвегія передасть €22 мільйони до Європейського фонду миру для допомоги ЗСУ

Укрінформ
ЄС та Норвегія підписали угоду про передачу добровільного фінансового внеску скандинавської країни до Європейського фонду миру для постачання військової техніки ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель у пресрелізі, розміщеному на сайті Європейської ради.

«Об’єднані зусилля ЄС і Норвегії у наданні військової допомоги Україні є взірцевим прикладом того, як синергія може примножити нашу підтримку України в її боротьбі проти російської агресії», – прокоментував підписання угоди Боррель.

14 лютого влада Норвегії заявила про своє рішення підтримати Україну через Європейський фонд миру добровільним фінансовим внеском у розмірі 250 мільйонів норвезьких крон (близько 22 мільйонів євро).

Читайте також: Норвегія збільшить фонд військової допомоги Україні

Укладена у вівторок угода підтверджує відповідне рішення, а також гарантує, що Норвегія зможе брати активну участь у постачаннях військової техніки в Україну.

У пресрелізі зазначається, що Норвегія робила внесок до Європейського фонду миру двічі. Загальний розмір внесених країною коштів становить 400 мільйонів крон (36,5 мільйона євро).

Читайте також: Норвегія передає Україні дві NASAMS і тисячу дронів Black Hornet

Як повідомляв Укрінформ, Норвегія протягом п'яти років надаватиме допомогу Україні на суму близько 7 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-