Пам’яті бойового медика Євгена Бешляги

Пам’яті бойового медика Євгена Бешляги

Хвилина мовчання
Укрінформ
Чоловік загинув під Бахмутом під час здійснення евакуаційної місії

Він жив заради інших та віддав своє життя заради порятунку життів інших. Євгену було 37 років. У нього залишилися батьки, дружина і син.

«Ну ось і усе, Побратиме. Сьогодні тебе поховали. Я бачив, як ти виходив на виїзд, застебнув свій спальник, зложив акуратно речі, зібрався та пішов. Пішов по команді, тебе не мало там бути, але ти пішов у ранок. Ми слухали рацію, чекали на інформацію про тебе... Довго чекали. І не могли повірити, що це сталося. Війна - це лотерея фортуни, це міліметри відстані між Життям та Смертю, це хвилини швидкості, які долає авто, коли мчить евакгрупа.

Ти опинився у ту мить і у тому місці, де тебе не повинно було бути, але чиясь воля зробила так, що ти опинився там. Так, Друже, це збіг обставин, трагічних обставин, ніхто з нас не знає, де і коли він зустріне свій Перехід. Дякую, що ти був з нами, дякую за поради та твій талант. Дякую за течік, який продовжує рятувати нашіх хлопців з передової... Прощавай, Друже, тут, зустрінемось на тій стороні, випий келих доброго пива за нас там, у Валгалі. Спочивай з миром, ти на це Заслужив своїм Життям. Обіймаю тебе», - так щемливо попрощався зі своїм товаришем Євген Бондаренко.

Загиблий медик працював в Олександрівській лікарні у відділенні рентгенваскулярної хірургії. Рятувати людей – це було його призначення. "Євген був дуже щирою людиною, справжнім фахівцем своєї справи, колективу лікарні дуже бракуватиме його", - розповів кореспондентові Укрінформу колега лікар-хірург Сергій Никитан.

На сторінці Євгена у Фейсбуці його друзі написали: «Женя… Він жив заради інших та віддав своє життя заради порятунку життів інших. Під час здійснення евакуаційної місії в районі Бахмута в його автомобіль потрапив снаряд. 21 травня 2023 року Жені не стало.

Фото: Фейсбук-сторінка Kristina Masalova

Це величезна втрата, яку неможливо усвідомити та прийняти. Він був по-справжньому унікальним. Він був і назавжди залишиться втіленням доброти, безкорисливості, саможертовності, вмінням бути справжнім другом, чоловіком, батьком, сином та братом».

Прощання з Євгеном Бешлягою відбулося у Михайлівському соборі у Києві, поховали Воїна на Байковому кладовищі.

Вічна пам'ять Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Євгеній В'ячеславович Бешляга

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-