Норвезький виробник зброї Kongsberg поставить Україні системи протидії дронам

Норвезький виробник зброї Kongsberg поставить Україні системи протидії дронам

Укрінформ
Норвезький виробник високотехнологічної зброї Kongsberg Defense & Aerospace (KONGSBERG) підписав контракт з Міжнародним фондом України (IFU), очолюваним Британією, на постачання в Україну C-UAS комплексів (системи протидії безпілотним літальним апаратам).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресреліз компанії. 

Поставка складається з кількох систем CORTEX Typhon, розроблених для протидії широкому спектру БПЛА шляхом нанесення фізичної шкоди або виведення загрози з ладу в інший спосіб. Вартість контракту становить 56 мільйонів фунтів стерлінгів (70,8 млн дол.).

«Цей контракт забезпечить значне підвищення спроможності Збройних Сил України та підтримає їхню здатність захищати свій народ і свою країну від повітряних загроз», — заявив президент Kongsberg Defense & Aerospace Ейрік Лі.

CORTEX Typhon C-UAS створено на базі програмних і апаратних засобів компаній Teledyne Flir і Kongsberg, включно із системою спостереження і дистанційною збройовою станцією (RWS) Kongsberg, а також інтегрованим бойовим рішенням (ICS) CORTEX.

CORTEX Typhon C-UAS Фото: Norwegian Armed Forces
CORTEX Typhon C-UAS Фото: Norwegian Armed Forces
Читайте також: Норвегія передасть €22 мільйони до Європейського фонду миру для допомоги ЗСУ

У рамках поставки уряд Норвегії надав транспортні засоби Dingo 2, RWS KONGSBERG і зброю, наголошується у заяві.

Міжнародний фонд для України (IFU) був заснований Великою Британією та міжнародними партнерами для пошуку та закупівлі критично важливих засобів і швидкої доставки їх в Україну. Норвегія та Великобританія є одними з багатьох країн, які зробили свої внески до фонду.

Перше фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-