Росіяни змінюють тактику та прокладають нові маршрути для БПЛА - Сили оборони

Росіяни змінюють тактику та прокладають нові маршрути для БПЛА - Сили оборони

Укрінформ
Ворог постійно змінює тактику управління своїми БПЛА, однак Сили оборони демонструють свою майстерність та ефективність.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх.

«Традиційно до відбиття повітряного нападу в першу чергу залучались сили та засоби Повітряних сил і сили та засоби ППО Сухопутних військ, які знаходяться в розпорядженні Північної операційної зони у вигляді мобільних вогневих груп. Висновки неодноразово доводили - і від командирів цих підрозділів, і від номерів обслуг - що ворог постійно змінює тактику управління своїми БПЛА, прокладає нові маршрути, висоту подолання тих чи інших ділянок. Але і наші військовослужбовці так само вчаться, відстежують тактику дій ворога і відтак протиставляють свою майстерність, знання та навички цим повітряним нападам. Як бачимо на прикладі останнього масованого нападу на столицю, в Північній операційній зоні наша тактика дає свої результати, і результативність дій мобільних вогневих груп досить висока», - зазначив речник.

Читайте також: Нова тактика ворога: експерт назвав найефективніший засіб проти «Шахедів»

Відповідаючи на питання щодо збільшення кількості мобільних вогневих груп, Повх відзначив, що їх нарощування почалось ще з літа поточного року.

«Збільшення, постійне тренування і введення у стрій мобільних вогневих груп триває десь з літа, вересня цього року. Це планова робота. Обумовлена вона багатьма чинниками: наявність озброєння, техніки, автомобільного транспорту, на який можна поставити ці вогневі засоби, і, безумовно, наявність навченого особового складу», - повідомив Повх.

Він також поінформував, що на Поліському та Волинському напрямках оперативна обстановка залишається контрольованою.

Читайте також: Ворог намагався атакувати на п’яти напрямках, за добу - 46 бойових зіткнень

«На Поліському та Волинському напрямках оперативна обстановка за останню добу змін не зазнала, ворог тримає у прикордонні певну кількість особового складу у вигляді засобів прикриття кордону. Ознак створення ударних угрупувань військ на даний момент з території Білорусі не фіксується», - зазначив речник.

Відповідаючи на питання, як впливає зима на несення служби, Повх зазначив: «Зимовий період несення служби більш тяжкий, додаються погодні умови, холод, необхідність несення на собі додаткового екіпірування одягу. Але війська північної операційної зони заздалегідь готувались до зимового періоду несення служби, відтак заготовлені були і засоби опалення, тобто дрова, буржуйки, було перевірено наявність зимового одягу, готовність екіпірування кожного військовослужбовця, відтак у північній операційній зоні зима не стала несподіванкою».

Читайте також: Ігнат назвав типовою нічну атаку дронами-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, мобільні групи на півночі України вночі збили 53% запущених Росією дронів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-