Координував інформдиверсії Шуфрича: СБУ зібрала нові докази держзради Сівковича

Координував інформдиверсії Шуфрича: СБУ зібрала нові докази держзради Сівковича

Укрінформ
Служба безпеки України зібрала нові докази державної зради з боку колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Володимира Сівковича, який на сьогодні переховується в Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ

Встановлено, що експосадовець причетний до організації масштабних інформаційних кампаній, спрямованих на штучну дискредитацію вищого військово-політичного керівництва України на користь Кремля. До співпраці він залучав відомих українських політиків.

Серед залучених фігурантом – народний депутат Нестор Шуфрич, якому оголошена підозра в держзраді. Саме він був одним із основних «спікерів». За координації Сівковича Шуфрич оприлюднював кремлівські наративи під час виступів у телеефірах та на сторінках інтернет-видань.

Поплічники ексзаступника секретаря РНБО поширювали фейкові повідомлення про внутрішню обстановку в Україні, а також московські «тези» про «безальтернативність» проросійського вектора у зовнішній політиці.

Читайте також: Шуфричу продовжили строк тримання під вартою до 15 грудня

Таким чином Кремль намагався максимально дестабілізувати ситуацію всередині України до початку повномасштабного вторгнення та дискредитувати офіційний Київ перед західними партнерами.

Щоб уникнути правосуддя за спроби силового розгону Майдану у 2014 році, Сівкович виїхав до Москви, де почав організовувати масовані інформаційні диверсії проти державної безпеки України.

За даними СБУ, це одне з пріоритетних завдань, які фігурант виконував за вказівкою кадрових співробітників 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби Федеральної служби безпеки Росії.

Сівковичу інкримінується державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Тривають комплексні заходи для притягнення підозрюваного до відповідальності. 

Читайте також: Розгін Майдану: прокурор розповів, що зараз зі справами Сівковича й Клюєва

Як повідомляв Укрінформ, у липні минулого року Державне бюро розслідувань оголосило Сівковичу підозру за причетність до проведення проти України розвідувально-підривної діяльності

На той час дії ексзаступника секретаря РНБО були кваліфіковані за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-