ЄС планує до кінця березня відправити в Україну майже 170 тисяч снарядів - Кулеба

ЄС планує до кінця березня відправити в Україну майже 170 тисяч снарядів - Кулеба

Укрінформ
Європейський Союз до кінця березня планує поставити в Україну майже 170 тисяч артилерійських снарядів і працює над подальшим збільшенням обсягів постачання.

Про це повідомив у соцмережі Х міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за підсумками телефонної розмови з високим представником ЄС Жозепом Боррелем, передає Укрінформ.

«Абсолютним пріоритетом зараз є артилерійські снаряди. До кінця березня ЄС планує поставити в Україну майже 170 тисяч снарядів і працює над подальшим збільшенням обсягів постачання», - зазначив очільник МЗС.

Читайте також: Британія інвестує €280 мільйонів у закупівлю та виробництво артснарядів для України

Він поінформував, що під час сьогоднішньої розмови Боррель підтвердив повну солідарність ЄС із Україною.

«ЄС ухвалив історичні рішення щодо надання зброї Україні, запровадження санкцій проти Росії, початку переговорів про вступ України в ЄС та підтримки Формули миру Президента Зеленського. Багато рішень ще попереду, і ми працюємо разом, щоб забезпечити їх швидке ухвалення», - наголосив Кулеба.

Читайте також: Боррель закликав країни ЄС надати Україні боєприпаси - Politico

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський, виступаючи в суботу в Гостомелі, заявив, що під час повномасштабного російського вторгнення Україна змогла оновити свій оборонно-промисловий комплекс і вийти на новий рівень виробництва зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-