Фіцо заявив, що деякі члени НАТО і ЄС розглядають можливість відправки військ в Україну

Фіцо заявив, що деякі члени НАТО і ЄС розглядають можливість відправки військ в Україну

Укрінформ
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив у понеділок, що декілька країн-членів НАТО і Європейського Союзу нібито розглядають можливість відправки своїх військових в Україну після укладення двосторонніх угод.

Про це Фіцо сказав на брифінгу після засідання Ради безпеки Словаччини напередодні зустрічі європейських лідерів у Парижі 26 лютого, передає Укрінформ із посиланням на Reuters

За його словами, «низка країн-членів НАТО і ЄС розглядають можливість відправки своїх військ в Україну на двосторонній основі». «Я не можу сказати, з якою метою і що вони повинні там робити», - додав Фіцо.

Водночас він наголосив, що Словаччина не відправлятиме своїх солдатів в Україну, однак поважатиме рішення країн НАТО, які погодяться ввести війська в Україну.

Партнери по коаліції, за словами Фіцо, погодили позицію, яку буде представлено на зустрічі європейських лідерів у Парижі пізніше в понеділок. Він зазначив, що якщо країна-член ЄС або НАТО погодиться розмістити своїх солдатів в Україні, словацький уряд поважатиме це. 

Інших деталей Фіцо не надав. У НАТО не прокоментували дану інформацію.

Читайте також: «Усі способи мають бути вивчені»: радник Макрона про можливість відправки військ в Україну

Фіцо також повторив, що «не існує військового вирішення війни в Україні», додавши, що Словаччина продовжуватиме зосереджуватися на цивільній та нелетальній допомозі Києву. Словацький уряд хоче продовжувати допомагати Україні в розмінуванні та допоможе в підготовці українських військових в Словаччині, сказав він.

Раніше лідери НАТО, включаючи президента США Джо Байдена, підкреслили, що західний військовий альянс хоче уникнути прямого конфлікту з Росією, який може призвести до глобальної війни.

Як повідомляв Укрінформ, на запрошення президента Франції Емманюеля Макрона 21 європейський лідер прибуде до Парижа в понеділок для участі в конференції на підтримку України.

За словами президента Польщі Анджея Дуди, головним питанням на зустрічі у Парижі буде подальша допомога Україні, а також безпека Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-