Росія зосередила проведення операцій на захід від Авдіївки та Мар’їнки - британська розвідка

Росія зосередила проведення операцій на захід від Авдіївки та Мар’їнки - британська розвідка

Укрінформ
Російські сили продовжують здійснювати атаки на кількох ділянках лінії фронту, тому, ймовірно, найближчими тижнями ситуація для українських сил буде складною.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Зазначається, що Росія зосередила проведення операцій на захід від Авдіївки та Мар’їнки на Донеччині. На ці напрямки припадає 60% повідомлень про російські обстріли впродовж останніх чотирьох тижнів, інформують аналітики.

Однак середня кількість щотижневих повідомлень про наземні атаки росіян скоротилася на 13% з кінця лютого 2024 року, коли середня кількість атак за тиждень досягала 600. У лютому армія РФ захопила Авдіївку та кілька сіл на захід від міста, однак відтоді її просування сповільнилося.

Читайте також: Після відходу ЗСУ з Авдіївки: що змінилося на фронті за три тижні

«Дуже ймовірно, що загальна ситуація буде складною для українських сил у найближчі тижні, оскільки Росія продовжуватиме відновлювати сили і здійснювати атаки на пріоритетних напрямках», – підсумували у Міноборони Британії.

Як повідомлялося, за даними Інституту вивчення війни (ISW), російські війська можуть скористатися дефіцитом боєприпасів та іншого військового обладнання, спричиненими затримкою військової допомоги Україні з боку Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-