Зеленський звернувся до лідерів ЄС з проханням терміново надати засоби ППО

Зеленський звернувся до лідерів ЄС з проханням терміново надати засоби ППО

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників Європейської ради, яка розпочалася сьогодні у Брюсселі, та закликав європейських лідерів терміново надати Україні засоби протиповітряного захисту, щоб зупинити повсякденні терористичні атаки РФ.

Про це Глава Української держави заявив сьогодні під час звернення до лідерів країн ЄС в режимі телеконференції, передає Укрінформ з посиланням на речницю президента Євроради Катерину Касінге.

«Цей ранок  Україна розпочала із ще однієї терористичної атаки з боку Росії. Вони вдарили по місту Чернігів. Крилатими ракетами проти цивільних будинків. Багато домів та лікарня були пошкоджені, готель був повністю зруйнований. Люди опинилися під уламками. Усього, більш як 60 людей отримали поранення, включно з дітьми. На жаль, 17 людей були вбиті. Мої співчуття всім тим, хто втратив своїх рідних людей», - сказав Зеленський.

Він зауважив, що такі події відбуваються в Україні кожного дня.

«Це відображує наші поточні ключові потреби – потреби у протиповітряній обороні», - наголосив Президент України, звертаючись до глав держав та урядів ЄС.

Він зауважив, - тут, у Європі, немає такого рівня протиповітряної оборони, який можна було побачити на Близькому Сході кілька днів тому. Тоді, завдяки об’єднаним зусиллям союзники змогли збити майже всі ракети та дрони, які атакували Ізраїль.

Читайте також: Для України треба швидко закупляти боєприпаси і системи ППО - Мецола

«Ми все ще переконуємо, що нам потрібно захистити Європу від балістичних ракет та від «шахедів», від крилатих ракет та від бомб. , як це відбулося в небі Ізраїлю та інших країн регіону. Наше Українське небо та небо наших сусідів заслуговують на такий же рівень безпеки. Я вдячний кожному, хто також розуміє наші потреби у безпеці як необхідність рівної безпеки для всіх, оскільки всі життя мають однакову цінність», - наголосив Володимир Зеленський.

Він подякував Канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за термінове рішення надіслати в Україну додаткові установки Patriot та ракети для протиповітряного захисту України, та зауважив, що ці засоби є реальною допомогою Україні в її боротьбі.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочалося дводенне засідання Європейської Ради, головною темою якою визначені питання конкурентоспроможності ЄС та розвитку європейської економіки. Перший день зустрічі лідери ЄС присвятили розгляду найбільш гострих міжнародних проблем, включаючи розвиток ситуації в Україні та на Близькому Сході.

До глав держав та урядів в режимі телеконференції звернувся президент України Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-