Сікорський сподівається на передачу Берліном Україні ракет Taurus після поставок Штатами ATACMS

Сікорський сподівається на передачу Берліном Україні ракет Taurus після поставок Штатами ATACMS

Укрінформ
Передача Вашингтоном Україні ракет далекого радіусу ATACMS має схилити Берлін до передачі Києву ракет Taurus.

Таку думку в інтерв’ю німецьким ЗМІ висловив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Укрінформ з посиланням на Onet.pl.

Як зазначив польський міністр, він розраховує на те, що канцлер ФРН Олаф Шольц змінить думку у питанні передачі Києву ракет Taurus, оскільки “політики змінюють думки, коли змінюються факти”.

Сікорський зауважив, що колись США виступали проти конфіскації російських активів за кордоном, а зараз найактивніше це підтримують. Він висловив сподівання, що Берлін зробить ще більше у питанні допомоги Україні, як він свого часу зробив у питанні передачі Україні танків Leopard.

“Я сподіваюся, що події останніх кількох днів матимуть позитивний вплив на канцлера. Зокрема, США надали Україні ракети великої дальності - знамениті ATACMS із дальністю 300 км. І я сподіваюся, що канцлер розуміє, що це відповідь на різку ескалацію з боку Росії”, - підкреслив Сікорський.

Глава польської дипломатії вказав, що росіяни вже вивели з ладу 70% енергосистеми України.

Читайте також: Для Росії напад на країну НАТО завершиться неминучою поразкою - Сікорський

“Це воєнний злочин. Навіть під час війни не можна атакувати беззахисні міста та цивільну інфраструктуру”, - наголосив польський міністр.

Він нагадав, що в Берліні відбулася конференція з повоєнної відбудови України.

“Як щодо запобігання її руйнуванню? Я думаю, що так буде краще”, - підкреслив очільник польської дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, видання Politico раніше написало, що Сполучені Штати таємно відправили Україні ракети ATACMS великої дальності, якими нещодавно було завдано ударів по російських військах у тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: Штати сподіваються, що за прикладом ATACMS Німеччина наважиться надати Україні Taurus - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США ухвалила проєкт закону «Про додаткові асигнування на безпеку України - 2024», який передбачає виділення $61 млрд на підтримку України. Згодом Сенат США затвердив, а президент Джо Байден підписав цей закон. Державний департамент США вже оголосив про виділення оборонної допомоги на загальну суму 1 мільярд доларів.

До пакета оборонної підтримки України, оголошеного адміністрацією США, увійшли, зокрема, ракети для систем ППО RIM-7, Stinger, боєприпаси для HIMARS, снаряди, БМП Bradley, а також інше озброєння і техніка.

Фото: Omar Havana/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-