Росіяни мали частковий успіх на Харківському напрямку, їх просування зупинили

Росіяни мали частковий успіх на Харківському напрямку, їх просування зупинили

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська мали частковий успіх у районі Лук’янців Харківської області, на цей час просування ворога зупинене, українські захисники здійснюють контратакувальні дії.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 15:00 понеділка, 13 травня, передає Укрінформ.

За даними Генштабу, російська армія продовжує наступальні дії на Харківському напрямку. Станом на 14:00 загарбники здійснили там 11 атак, нині триває два бойові зіткнення.

Ворог не припиняє спроб витіснити підрозділи Сил оборони України із займаних ними позицій. Вісім авіаційних ударів росіяни завдали по районах населених пунктів, а саме: Удів, Вовчанська, Липців, Графського та Веселого Харківської області.

Читайте також: Із трьох громад Харківщини евакуювали вже понад 1700 людей

Для посилення військ на Харківський напрямок переміщені завчасно створені резерви.

"Залежно від розвитку обстановки, нарощування угруповання триватиме. Війська забезпечені необхідною кількістю засобів ураження", – заявили в Генштабі.

Встановлено, що від початку доби втрати російських військ на вХарківському напрямку становлять 97 осіб, втрати озброєння та військової техніки – вісім одиниць.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбивають ворожі атаки в районах Синьківки, Петропавлівки та Берестового Харківської області, Стельмахівки й Андріївки Луганської області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

19 бойових зіткнень відбулися в районах Синьківки, Іванівки, Берестового, Стельмахівки, Новоігорівки та Макіївки.

На Лиманському напрямку сталося одне бойове зіткнення, на Сіверському напрямку – 12 боєзіткнень у районах Білогорівки, Верхньокамʼянського, Спірного, Виїмки та Роздолівки.

На Краматорському напрямку відбулися 27 бойових зіткнень у районах Григорівки, Нового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Із авіації загарбники вдарили по районах Дружби й Північного.

На Торецькому напрямку наступальних (штурмових) дій війська РФ не вели.

На Покровському напрямку сталися 24 бойові зіткнення, на Курахівському напрямку – п'ять боєзіткнень у районах Красногорівки й Новомихайлівки. У районі останньої ворог завдав авіаудару.

На Времівському напрямку захисники України відбили ворожі атаки в районах Водяного, Урожайного і Старомайорського Донецької області. Російська армія намагалася витіснити підрозділи Сил оборони із займаних ними рубежів.

На Гуляйпільському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели.

На Оріхівському напрямку відбулися вісім бойових зіткнень у районі Старомайорського. Одне боєзіткнення нині триває в районі Роботиного, там війська РФ завдали авіаудару.

На Придніпровському напрямку загарбники не відмовляються від наміру витіснити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. У районі села Кринки відбулися два бойові зіткнення, одне нині триває.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському напрямку Росія зберігає військову присутність, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Читайте також: У Криму ракетами атакували базу ППО на Ай-Петрі, знищили командира військової частини - ЗМІ

Сили оборони України продовжують активними діями завдавати ворогу втрат у живій силі і техніці, виснажувати його вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Як повідомляв Укрінформ, воїни 47-ї окремої механізованої бригади збили російський вертоліт Ка-52 "Алігатор".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-