Росіянам не вдалося просунутися у бік Липців та Нескучного на Харківському напрямку

Росіянам не вдалося просунутися у бік Липців та Нескучного на Харківському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулося 73 бойових зіткнення, найбільша активність російських загарбників фіксується на Харківському, Краматорському та Покровському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 13.00 вівторка, 14 травня, передає Укрінформ.

“Майже на всіх ділянках фронту тривають бої, найбільша активність окупантів фіксується на Харківському, Краматорському та Покровському напрямках. З початку поточної доби відбулося 73 бойових зіткнення”, - ідеться у повідомленні.

За інформацією Генштабу, “На Харківському напрямку ворог здійснив вісім атак на напрямках Глибоке - Слобожанське, Шебекіно (РФ) - Вовчанськ, Борисівка - Веселе, а також безуспішно намагався просунутись у бік Липців та Нескучного”.

Читайте також: На Харківському напрямку ситуація контрольована, бої тривають - Генштаб

На Куп’янському напрямку з початку доби відбулося шість бойових зіткнень в районах Синьківки, Берестового, Стельмахівки та Мясожарівки.

На Лиманському напрямку зафіксовано одне бойове зіткнення неподалік Іванівки.

На Краматорському напрямку кількість ворожих атак зросла до восьми. Зокрема їх зафіксували на напрямках Бахмут - Новий, Бахмут - Кліщіївка, Одрадівка- Кліщіївка, Миколаївка - Біла Гора. Окрім того, росіяни завдали два авіаційних удари.

На Покровському напрямку загарбники найбільш активні - з початку цієї доби провели 24 атаки, зокрема в районах населених пунктів Новоолександрівка, Калинове, Євгенівка та Нетайлове. Двічі задіювали для ударів бойову авіацію - біля Воздвиженки та Євгенівки.

Читайте також: На північних околицях Вовчанська тривають стрілецькі бої - ОВА

На Курахівському напрямку Сили оборони успішно відбили шість російських атак. Ворог діяв на напрямках Марʼїнка – Георгієвка та Славне – Новомихайлівка.

На Оріхівському напрямку російські загарбники здійснили чотири безуспішні спроби штурмів біля Старомайорського у Донецькій області та Роботиного у Запорізькій області.

Придніпровській напрямок - загарбники три рази атакували поблизу Кринок. Ворог зазнав втрат. Загарбники із артирелії обстріляли райони населених пунктів Кринки, Токарівка, Станіслав, Іванівка, Тягинка та Зміївка.

На Сіверському, Торецькому, Времівському та Гуляйпільському напрямках обстановка залишилася без змін.

Українські воїни діють рішуче та самовіддано. Роблять все для того, щоб не допустити просування ворога вглиб території України та зірвати його плани, наголосили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив, що ситуація з російським вторгненням на Харківщині стабілізувалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-