Столтенберг наполягає на підвищенні ролі НАТО у координації військової допомоги для України

Столтенберг наполягає на підвищенні ролі НАТО у координації військової допомоги для України

Укрінформ
Від початку російського військового вторгнення союзники по НАТО надали Україні безпрецедентну військову допомогу, але того, що вже зроблено, недостатньо. Саме тому союзники під час саміту у Вашингтоні мають погодити більш сталу та передбачувану багаторічну систему підтримки України, із збільшенням координуючої ролі Альянсу у цьому процесі.

Про це сьогодні у Софії під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Болгарії Дімітаром Главчевим (Dimitar Glavchev) заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я закликаю всіх союзників, у тому числі – Болгарію, - робити більше, зробити нашу допомогу навіть більш сталою, скоординованою та більш передбачуваною. З цієї причини я підтримав підвищення ролі НАТО в координації безпекової допомоги та тренування для України. Я очікую, що під час зустрічі у Вашингтоні всі союзники погодяться з роллю НАТО в такій координації. Це забезпечить більшу відповідальність, передбачуваність та платформу високого рівня для розподілу навантаження між країнами-союзницями», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що така підтримка Альянсу на адресу України має бути більш інституційною та передбачати багаторічні фінансові внески від країн-союзниць, щоб ефективно підтримувати Україну зараз та у більш віддаленій перспективі.

Читайте також: Країни НАТО мають переглянути обмеження на використання зброї, наданої Україні - Столтенберг

«Нашим інтересам з безпеки відповідає – підтримати Україну, забезпечити її перемогу як суверенної незалежної держави. Ми очікуємо, що лідери країн НАТО погодять більш значну роль НАТО для підтримки України. Саме тому я запропонував більш потужні фінансові внески для України на наступні роки», - додав Столтенберг.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити фонд внесків союзників на суму $100 мільярдів протягом п’яти років для України у межах пакета, який лідери Альянсу мають підписати в липні у Вашингтоні.

Фото: gdpr-info.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-