Росія щомісяця скидає на Україну понад три тисячі КАБів - Зеленський

Росія щомісяця скидає на Україну понад три тисячі КАБів - Зеленський

Укрінформ
Росія щомісяця застосовує проти України понад три тисячі керованих авіабомб — у травні вже скинула 3,2 тис. КАБів.

Про це у Мадриді повідомив Президент Володимир Зеленський під час спільної з Прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Росія застосовує понад три тисяч керованих авіабомб у місяць. Цього місяця було застосовано 3,2 тисячі КАБів, а наступного може бути використано 3,5 тисячі. На голови людям прилітають тисячі авіабомб. Ніхто, з будь-якою зброєю в руках, з будь-якою підготовкою, неспроможний це витримати», - сказав Зеленський.

За його словами, покращити ситуацію можуть сім додаткових систем Patriot.

«Для харківського напрямку потрібні хоча б дві такі системи», - зазначив Президент.

«Річ у тім, що ці авіабомби Росія використовує зі своїх літаків, а якщо у вас є системи Patriot, то літаки не зможуть підлітати так близько, щоб використовувати авіабомби і по цивільному населенню, і по військових. Я не говорю про десятки систем, які потрібні, щоб повністю закрити небо над Україною, а про те, щоб хоча б не надавати можливість Росії використовувати тисячі авіабомб», - заявив глава Української держави.

Читайте також: Ворог здійснив з початку доби понад 700 обстрілів - Генштаб

Він зазначив, що треба працювати усім разом і тиснути на партнерів, щоб вони дали можливість Україні захиститись від РФ. «Важливо розуміти, що air defence — це саме оборона, а не наступ», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, сьогодні, 27 травня, Зеленський перебуває з візитом в Іспанії, де він, зокрема, підписав із прем’єром Педро Санчесом двосторонню безпекову угоду, яка передбачає один мільярд євро військової допомоги цього року, а на період до 2027 року — 5 мільярдів євро для України від Іспанії через Європейський фонд миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-