Парламентська асамблея НАТО закликає дозволити Україні бити західною зброєю по цілях у Росії

Парламентська асамблея НАТО закликає дозволити Україні бити західною зброєю по цілях у Росії

Декларація
Укрінформ
Країни-члени НАТО мають прискорити постачання Україні критично важливої зброї, а також зняти заборону на її використання для ураження військових об’єктів на території РФ.

Про це йдеться у декларації Парламентської асамблеї НАТО, прийнятій на сесії у болгарській столиці Софії, передає Укрінформ.

Декларація була схвалена переважною більшістю більш як 200 представників від 32 країн-членів Альянсу на засіданні за участю генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга та прем’єр-міністра Болгарії Димитара Главчева.

«Україна має бути забезпечена усім необхідним якнайшвидше і на стільки часу, скільки їй потрібно для перемоги», – йдеться у документі.

У ПА НАТО також закликали уряди країн Альянсу «підтримати Україну в її міжнародному праві на самозахист, знявши деякі обмеження на використання зброї, наданої членами НАТО, для завдання ударів по законних цілях у Росії».

Читайте також: Столтенберг наполягає на підвищенні ролі НАТО у координації військової допомоги для України

Наголошується, що нинішніх зусиль із надання військової допомоги «недостатньо для перемоги України», і члени Альянсу мають перейти від поступових кроків до стратегії, яка забезпечить Україні «все, що їй потрібно, якнайшвидше і на стільки часу, скільки потрібно для перемоги».

Президент Парламентської асамблеї НАТО Міхал Щерба наголосив на важливості швидкого та безперешкодного надходження в Україну систем ППО та іншої життєво важливої зброї.

«Їм потрібна наша допомога. Не через два роки. Не через два місяці. Навіть не через два тижні. Їм це потрібно зараз», – заявив Щерба, додавши, що Україна може захиститися за умови, що зможе атакувати російські лінії постачання та військові бази.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників зняти обмеження на використання Україною зброї для завдання ударів по військових цілях на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-