На фронті - 76 боєзіткнень, найгарячішим залишається Покровський напрямок

На фронті - 76 боєзіткнень, найгарячішим залишається Покровський напрямок

Дані Генштабу
Укрінформ
Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 76, найгарячішим по всій лінії залишається Покровський напрямок.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:30 вівторка, 28 травня, передає Укрінформ.

«Українські воїни завдають втрат загарбникам та жорстко відповідають на їхні спроби просунутись вперед», – ідеться у повідомленні.

На Харківському напрямку, згідно з даними Генштабу, триває два боєзіткнення в районі Липців.

Російська армія продовжує руйнувати Вовчанськ Харківської області, завдаючи по ньому ударів керованими авіабомбами. Від початку доби загарбники скинули на місто шість КАБів.

Читайте також: Британська розвідка вважає, що росіянам не вдасться створити «буферну зону» на півночі Харківщини

Українські захисники на цій ділянці фронту укріплюють оборону й активно протидіють ворогу.

На Куп’янському напрямку відбулися 14 боєзіткнень. 10 спроб російської армії просунутися вперед уже відбиті. На цей час тривають бої в районах Синьківки, Петропавлівки та Невського.

На Лиманському напрямку українські оборонці відбили 8 із 10 ворожих атак у районах Серебрянського лісу і Торського. Втрати позицій не допущено. Біля Тернів триває два боєзіткнення.

На Покровському напрямку війська РФ від початку доби здійснили 20 атак на позиції Сил оборони, 14 із них захисники України відбили, решта – неподалік Новоолександрівки і Прогресу – ще тривають.

Двома КАБАми російська армія вдарила по Євгенівці. По Новоселівці Першій, крім двох КАБів, загарбники завдали удару також некерованими авіаційними ракетами.

Читайте також: Росіяни вдарили 1,5-тонною авіабомбою по Олексієво-Дружківці на Донеччині, троє поранених

На Курахівському напрямку росіяни теж застосовують керовані авіабомби: на Єлизаветівку скинули чотири КАБи, на Євгенівку – три. Від початку доби на цій ділянці фронту відбулися чотири боєзіткнення. Одне ще триває неподалік від Водяного.

На Времівському напрямку війська РФ продовжують атакувати в районі Старомайорського. Три ворожі атаки вже відбиті, одна триває. Сили оборони контролюють ситуацію.

На Придніпровському напрямку сім спроб російської армії відтіснити підрозділи Сил оборони в районі Кринок завершилися невдачею. Одне бойове зіткнення ще триває.

На решті напрямків обстановка суттєво не змінилася.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Генштабі заявили, що інтенсивність боїв на Покровському напрямку зросла майже вдвічі.

Фото: 148 окрема артилерійська бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-