РФ поширює фейк про застосування Україною отруйного газу на Харківщині - Центр нацспротиву

РФ поширює фейк про застосування Україною отруйного газу на Харківщині - Центр нацспротиву

Укрінформ
Російська пропаганда активно поширює інформацію про нібито використання найближчим часом Силами оборони України заборонених хімічних речовин на Харківському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

Як зазначається, кремлівська пропаганда активно поширює чергові заяви Міністерства оборони Російської Федерації зі звинуваченнями Сил оборони у начебто використанні проти російських військових токсичних речовин.

"Пропагандистські ресурси ворога поширюють інформацію про нібито намір українських військових найближчим часом застосувати на Харківському напрямку бойові отруйні гази, зокрема заборонений люїзит", - йдеться у повідомленні.

ЦПД підкреслює, що російські загарбники вже не вперше вдаються до подібних дезінформаційних атак. У такий спосіб вони намагаються змістити увагу від воєнних злочинів російських військ у Харківській області та виправдати терор РФ проти цивільного населення України.

Читайте також: Роспроп поширює підробки документів від імені ОВА на тлі наступу на Харківщині

У ЦПД наголошують, що Україна дотримується умов Конвенції про заборону хімічної зброї, а саме Росія визнана порушницею її норм.

Як повідомляв Укрінформ, Росія розгорнула масштабну інформкампанію до 10-ї річниці початку боїв за Донецький аеропорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-