В Україні від російських мін і вибухівки постраждали 673 людини

В Україні від російських мін і вибухівки постраждали 673 людини

Укрінформ
В Україні 673 особи постраждали від російських вибухонебезпечних предметів.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Олександр Хорунжий.

"Щодо мінної безпеки - у нас станом на зараз 673 людини поранено (через ВНП РФ - ред.), з яких 80 - діти. Це дані секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності", - зазначив він.

Хорунжий поінформував, що у цьому контексті ДСНС проводить інформаційно-роз'яснювальну роботу, зокрема створює відповідні інформаційні кампанії.

Пресофіцер закцентував увагу на тому, що і батьки мають проводити з дітьми цю роботу, особливо це стосується деокупованих територій, зокрема - інформувати їх щодо невідвідування лісів, лісосмуг, пересування виключно твердими поверхнями, невідвідування полів, якихось покинутих і, можливо, розбитих залишків техніки, розбитих будівель.

"І звичайно, у разі знаходження ВНП потрібно відходити тим самим шляхом, яким люди прийшли, і телефонували на 101. Якщо є можливість - то потрібно позначити чимось цю територію. Саме фахівці мають розміновувати їх", - сказав він.

Читайте також: На Херсонщині 11-річний хлопчик підірвався на російській міні

Раніше повідомлялося, що станом на 1 травня 2024 року в Україні від початку війни від ВНП постраждали 669 громадян.

Фото: АРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-