Зеленський розповів прем’єру Австралії про спроби Росії розширити війну

Зеленський розповів прем’єру Австралії про спроби Росії розширити війну

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Прем’єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі розповів про спроби Росії розширити війну.

Він також поінформував про нагальні оборонні потреби для протистояння агресору. Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Говорив із Прем’єр-міністром Ентоні Албенізі, щоб висловити свою вдячність за непохитну підтримку України з боку Австралії. Поінформував Прем’єр-міністра про поточні спроби Росії розширити війну та наші нагальні оборонні потреби для протистояння агресору. Крім того, обговорили майбутній Саміт миру й потребу заохотити якомога більшу кількість країн з усього світу взяти в ньому участь. Дуже ціную готовність Австралії бути на Саміті», - розповів Зеленський.

Читайте також: Австралія ввела санкції проти шести структур, які причетні до співпраці РФ і КНДР

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня Австралія оголосила про виділення Україні нового пакета військової допомоги вартістю 100 мільйонів доларів США. 50 мільйонів доларів з цієї суми підуть на системи протиповітряної оборони ближнього радіусу дії, 30 мільйонів доларів - на закупівлю безпілотників для українських військових, а ще 15 мільйонів доларів - на обладнання, включаючи шоломи, надувні човни, противогази та електрогенератори.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-