Австралія ввела санкції проти шести структур, які причетні до співпраці РФ і КНДР

Австралія ввела санкції проти шести структур, які причетні до співпраці РФ і КНДР

Укрінформ
Влада Австралії у координації з міжнародними партнерами запровадила фінансові санкції проти ще шести структур через їхню причетність до співпраці РФ і КНДР в оборонній сфері.

Про це йдеться на сайті МЗС країни, передає Укрінформ.

«Австралія найрішучішим чином засуджує незаконний експорт Північної Кореї, а також закупівлю і використання Росією північнокорейських балістичних ракет на підтримку повномасштабної війни Росії проти України», - йдеться в заяві глави австралійського МЗС Пенні Вонг.

У заяві не вказано, які організації підпали під санкції.

У МЗС наголосили, що такі поставки грубо порушують резолюції РБ ООН, і пообіцяли продовжувати співпрацю з союзниками і партнерами, щоб притягнути Росію і Північну Корею до відповідальності і усунути загрозу безпеці, яку становить КНДР.

«Використання Росією північнокорейських балістичних ракет посилює страждання українського народу, підтримує незаконну та аморальну агресивну війну Росії та підриває глобальний режим нерозповсюдження», - йдеться у заяві.

Читайте також: Франція та Нідерланди пропонують ввести санкції проти фінустанов, які допомагають армії РФ - Reuters

У МЗС додали, що Австралія залишається непохитною в підтримці України в її прагненні захистити себе.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати оголосили про введення санкцій проти п’яти фізичних осіб та організацій у Росії, пов’язаних із передачею військового обладнання та компонентів між Північною Кореєю та РФ у порушення ембарго ООН на постачання зброї КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-