На фронті від початку доби - 102 зіткнення, на чотирьох напрямках тривають бої

На фронті від початку доби - 102 зіткнення, на чотирьох напрямках тривають бої

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулися 102 бойові зіткнення, наразі бої тривають на чотирьох напрямках. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 23:00 середи, 29 травня, передає Укрінформ.

"На даний час загалом відбулися 102 бойові зіткнення. Окупанти намагаються використати перевагу в живій силі та авіапідтримку", - йдеться у зведенні.

Від початку доби російські загарбники завдали по території України чотири ракетні із застосуванням чотирьох ракет та 43 авіаудари 69 КАБами, застосували 364 дрони-камікадзе. Здійснили 2683 обстріли по позиціях українських військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння. Найгарячішою з початку поточної доби залишається ситуація на Куп’янському і Покровському напрямках.

Українські воїни на всій протяжності лінії бойового зіткнення та в тилу вогнем виснажують наступальний потенціал ворога. Цієї доби Повітряні сили та ракетні війська й артилерія вразили 14 районів зосередження живої сили окупантів.

На Харківському напрямку відбулися сім бойових зіткнень із російськими загарбниками. Відбиті чотири атаки у районах села Липці і міста Вовчанськ. У останньому тривають бойові дії, також продовжується атака ворога біля села Стариця. Ситуація контрольована. 79 осіб становили втрати загарбників за поточну добу на цьому напрямку. Українські воїни знищили артсистему, 12 БпЛА, 10 автомобілів і одиницю спецтехніки. Крім того, за сьогодні вражені три склади із боєприпасами та вісім укриттів особового складу ворога.

Читайте також: Війська РФ зосередили зусилля на Харківському і Покровському напрямках

На Куп’янському напрямку противник 13 разів намагався витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Бойові дії відбувалися в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Новоєгорівка, Дружелюбівка, Степова Новоселівка, Андріївка і Невське. Втрат позицій не допущено. На даний час продовжуються бої у чотирьох локаціях біля Петропавлівки, Степової Новоселівки, Дружелюбівки і Невського.

На Лиманському напрямку відбиті п’ять спроб противника просунутися вперед у районах сіл Терни, Торське та в Серебрянському лісі. Тривають бої в районі Тернів. Противник успіху не має. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку протягом доби російські окупанти продовжили спроби вклинитися в нашу оборону з району населеного пункту Очеретине – відбито дев’ять атак, ще одна - триває. Також ідуть бої біля Сокола, Невельського та Новоселівки Першої. Загалом, на напрямку відбулося 23 бойових зіткнення. Наші захисники вживають активних заходів щодо стабілізації обстановки.

Читайте також: Сікорський - про відправлення польських військових в Україну: Ми не повинні цього виключати

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 29 травня 2024 року становлять близько 505 тисяч 100 осіб.

Фото: 24 ОМБр імені короля Данила

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-