Війська РФ зосередили зусилля на Харківському і Покровському напрямках

Війська РФ зосередили зусилля на Харківському і Покровському напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська атакують вздовж майже всієї лінії фронту, концентруючи зусилля на Харківському і Покровському напрямках. Із початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 82.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 20:30 середи, 29 травня, передає Укрінформ.

"Ворог не припиняє атакувати вздовж майже всієї лінії фронту, концентруючи зусилля на Харківщині і Покровському напрямку. На цей час загальна кількість ворожих наступальних та штурмових дій вже зросла до 82", - йдеться у повідомленні.

Загарбники обстрілюють із території Російської Федерації населені пункти на Чернігівщині та Сумщині - тільки за сьогодні під вогонь артилерії РФ потрапили сім різних сіл у прикордонних районах.

На Харківському напрямку українські воїни відбили три ворожі атаки, стільки ж - ще тривають. До своїх злочинів вороги додали ще два авіаудари з території Російської Федерації - били некерованими авіаракетами з напрямку Богун-Городка (РФ) по району села Уди та скинули по Харківщині КАБ з напрямку міста Шебекіно (РФ).

Росіяни не полишають спроб тиснути на оборону українських захисників на Куп’янському напрямку. Безуспішно намагаються покращити свої позиції в районах Дружелюбівки і Невського. Загалом із початку доби тут ворог провів 13 штурмових дій. Чотири боєзіткнення ще тривають.

На Лиманському напрямку ворог впродовж доби здійснив сім атак. Зараз продовжує тиснути біля Тернів і Торського - тривають бойові дії.

Читайте також: Кількість пострілів артилерії ЗСУ зросла мінімум удвічі - військовий експерт

На Сіверському напрямку російський агресор отримав гідну відсіч неподалік Виїмки, також ще двічі штурмував позиції українських захисників у районі Білогорівки. Ситуація контрольована.

Покровський напрямок залишається найгарячішим. На цей час кількість ворожих атак тут зросла до 23. Вороги намагаються прорвати українську оборону за підтримки ударних гелікоптерів Ка-52 і скидів авіабомб із літаків. До попередніх семи додалося ще чотири авіаудари. Найактивніше російські терористи б’ють у район Євгенівки. Українські воїни зміцнюють оборонні рубежі, завдають ворогу втрат. Так, за сьогодні вороги втратили на напрямку 236 осіб вбитими та пораненими. Знищені танк, шість бойових броньованих машин, станція РЕБ і два автомобілі.

Времівський напрямок - ворог тисне у районі Старомайорського - за сьогодні відбиті вже сім ворожих атак.

По одному бойовому зіткненню із російськими загарбниками відбулося на Оріхівському і Придніпровському напрямках - ворог успіху не мав.

Читайте також: Командувач ВМС ЗСУ: Ми повинні тримати ворога у постійному страху втратити свій флот у Чорному морі

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Підрозділи Сил оборони мужньо стримують спроби ворогів просуватися углиб території України, завдають ворогу вогневого ураження та виснажують його наступальний потенціал по всій лінії фронту.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у відеозверненні зазначив, що Україна готується до подальшої активності РФ на фронті та чітко розуміє, які завдання та з якою метою Путін ставить своїй армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-