КНДР передала Росії 3 мільйони снарядів та десятки балістичних ракет - розвідка США

КНДР передала Росії 3 мільйони снарядів та десятки балістичних ракет - розвідка США

Документ
Укрінформ
Американська військова розвідка (DIA) офіційно підтвердила передачу Росії Північною Кореєю щонайменше 3 мільйонів снарядів, десятків балістичних ракет, використані уламки яких були знайдені на значній території України.

Про це йдеться у розсекреченому звіті розвідувального агентства, оприлюдненому на офіційному сайті, передає Укрінформ.

«Пхеньян розширив співпрацю з Москвою, надавши їй пряму матеріальну підтримку, в тому числі щонайменше 3 мільйони артилерійських снарядів на додаток до десятків балістичних ракет для підтримки війни РФ проти України», - йдеться в документі.

При цьому зазначається, що Росія використовувала ракети КНДР для ударів по цілях в Україні, включно з мирними населеними пунктами, що призвело до загибелі або поранень десятків мирних жителів.

Читайте також: Північна Корея може готувати військові провокації перед виборами у США на прохання Путіна - ЗМІ

У документі представлений порівняльний аналіз зображень виявлених уламків із зразками північнокорейських озброєнь. Зокрема, аналітики DIA підтвердили, що частини, знайдені в Харкові 2 січня, від північнокорейської ракети малої дальності.

Зі свого боку, Москва надала Пхеньяну дипломатичну підтримку в ООН, наклавши вето на механізми застосування санкцій, зауважується в документі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Мінфін США попередив про введення додаткових обмежень проти країн, які допомагають Росії поставками озброєнь та важливих для ведення війни компонентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-