На Книжковому арсеналі відкрили стенд із книжками, які згоріли після обстрілу друкарні в Харкові

На Книжковому арсеналі відкрили стенд із книжками, які згоріли після обстрілу друкарні в Харкові

Фото
Укрінформ
На Книжковому арсеналі представлений стенд із книжками, які згоріли після обстрілу поліграфічного комплексу «Фактор-Друк» у Харкові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є екпозиція, яка називається - "Книги знищені Росією". Це книжки, які нам передали друкарі з Харкова. Книжки зі знищеного цеху друкарні "Фактор-друк". Вони там розташовані для того, щоб звернути увагу всіх на те, що ця друкарня потребує підтримки для відновлення, що видавці потребують підтримки гривнею та добрим словом. Вони понесли шалені втрати, і видавництво Vivat, і інші видавництва, які там друкувалися говорять про те, що їм потрібна наша підтримка та час для того, щоб відновити друк книжок в інших книгарнях", - сказала в коментарі Укрінформу директорка XII Книжкового Арсеналу Юлія Козловець.

На Книжковому арсеналі відкрили стенд із книжками, які згоріли після обстрілу друкарні в Харкові / Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

За її словами, великі наклади книжок готувалися до представлення на Книжковому арсеналі.

"Ми експонуємо сьогодні ці постраждалі книжки, привертаємо увагу в тому числі і міжнароднихг остей, міжнародних ЗМІ до того, що відбувається в країні, щоб вони розповсюджували цю інформацію далі", - додала вона.

Читайте також: У Києві стартував «Книжковий арсенал»

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня внаслідок серії ракетних ударів було зруйновано поліграфічний комплекс «Фактор-Друк», один із найбільших поліграфічних комплексів Харкова та всієї України. Під час ракетної атаки на підприємстві було понад 50 працівників. Семеро загинули, 21 людина поранена. За попередніми підрахунками, знищено близько 20 тисяч книг для дітей і дорослих, зокрема шкільних підручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-