У Києві стартував «Книжковий арсенал»

У Києві стартував «Книжковий арсенал»

Фото
Укрінформ
У Києві розпочався ХІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вже вдруге «Книжковий арсенал» відбувається в умовах воєнного стану в Україні. Досвід, який ми набули минулого року, допоміг нам розвивати наш фестиваль, не чекати, коли настануть кращі часи, тому що сьогодні ми з вами живемо тут і зараз. Тут постають наші діти, тут дорослішають підлітки, тут ми з вами кожен день потребуємо підтримки один одного. Ми з вами можемо бути спільнотою, яка так багато важить для нас всіх», - сказала директорка XII Книжкового Арсеналу Юлія Козловець.

Вона зазначила, що цьогорічний фестиваль більший за попередні, буде представлено понад 160 подій - дискусії, презентації, зустрічі з авторами, поетичні читання тощо. За її словами, більше 100 видавництв України мають свої стенди на фестивалі.

У фокусі Книжкового Арсеналу будуть книги про війну, видані після 2014 року, а також видання, створені ветеранами та учасниками війни, членами їхніх родин. Крім стендів видавців на ярмарку, вони будуть окремо представлені у просторі «Вітрина новинок».

Основна фокус-тема цьогорічного фестивалю - «Життя на межі».

Книжковий арсенал / Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

«Книжковий арсенал» - це мультидисциплінарний фестиваль, де осмислюються найважливіші питання суспільства, які ми можемо вхопити на цей момент. Але відбувається це все в контексті книжки. І ось саме тому дуже важливою для нас є фокус-тема щорічного фестивалю. Цього року назва фокус-теми - «Життя на межі»… Як обирається фокус-тема? Мабуть, одна з найважливіших ролей Мистецького Арсеналу, і загалом культурних інституцій - намагатися вхопити важливе питання сьогодення, яке можливо неочевидне, але турбує суспільство», - сказала директорка Мистецького Арсеналу Олеся Островська-Люта.

У перший день фестивалю заплановано 14 подій: дискусії, презентації, поетичні читання, арттерапевтичний воркшоп та кіноперформанс.

На Книжковому Арсеналі будуть представлені літературна та професійна програми, програма для дітей та підлітків, а також кілька спеціальних.

Читайте також: Книжковий Арсенал – 2024: Чому в часи війни важливо читати і писати

Також у межах XІI Книжкового Арсеналу буде представлено 10 виставкових проєктів.

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» засновано Мистецьким Арсеналом 2011 року. Щороку він збирає іноземних гостей, видавців та представників культурних інституцій.

У 2019 році Книжковий Арсенал отримав звання «Найкращий літературний фестиваль світу».

Як повідомлялося, 12-й Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» проходитиме з 30 травня до 2 червня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-